Kinetoterapie

Servicii medicale de Kinetoterapie în Chișinău

Kinetoterapia este un nume relativ nou in Moldova, fiind cunoscuta ca gimnastica medicala sau terapie fizica, etimologic insemnand “terapia prin miscare”. 

Programarea la ședință cu kinetoterapeut este simplă: completați formularul "Înscrierea la medic" sau sunați la 068-142-231.

La ce ajuta kinetoterapia?

Kinetoterapia ajută la dureri de spate, dureri de gat, amorteli de picior, brat, scolioza, spate rotund, spate plat, spondiloza, hernie de disc, sindrom fatetar vertebral, dureri de genunchi, plexite, neurite, entorse, luxatii, subluxatii, radiculopatii, dureri de muschi, leziuni, oboseala cronica, sindromul “burnout”, picior in valg, varus.

Simplu vorbind, kinetoterapia se implica atunci cand vine vorba de recuperarea, reabilitarea sau imbunatatirea unei functii pierdute sau diminuate a organismului din cauza unui precedent traumatic, si nu numai, care poate fi acut sau cronic.

Care sunt scopurile urmarite?

Odata ce orice problema de sanatate vine la pachet cu o durere locala, regionala, zonala sau complexa, scopul primordial al kinetoterapiei este de scoaterea sindromului dureros, iar dupa, recastigarea functiei normale pentru o armonizare a organismului.

Este kinetoterapia sau nu o alternativa a tratamentului medicamentos sau/si chirurgical?

Desi kinetoterapia nu poate inlocui interventia chirurgicala sau medicamentoasa, totusi in foarte multe din cazuri ea poate fi o solutie pe termen lung care poate pregati organismul pentru o interventie chirurgicala sau chiar a-l scuti de aceasta interventie. Insa practic in toate cazurile post-chirurgicale e nevoie de reabilitare prin kinetoterapie sau alte mijloace fizice asociate.

Kinetoterapia se dezvolta cu pasi rapizi, atat in lume cat si in Republica Moldova, astfel apar o multime de tehnici noi, venite sa ajute maximal de eficient si rapid in reabilitarea pacientilor.

Asa metode ca terapia punctelor trigger, tehnici de detensionare fasciala (FDM), tehnici de energie musculara (MET), bandajarea cu kinesiotape, strappingul, bandajarea Flossing (garouri terapeutice), tehnici de facilitare neuromusculara proprioceptiva (FNP) si multe altele , vor fi parte al unui tratament complex, individualizat fiecarui pacient in parte.