Terapie manuală
Terapie manuală - servicii de terapeut manual în Chișinău
- Terapia manuală
- este un ansamblu de tehnici manuale orientate spre refacerea țesuturilor organismului și buna lor funcționare.
Ca și tehnici manuale pot fi folosite tehnica punctelor trigger, tehnici de energie musculară, mobilizari pasive, presopunctura, drenajul limfatic manual, mobilizarea fascială, tracția/compresia articulară, tehnici specifice de stretching (întindere) etc.
Terapia manuală ajută la dureri de spate, dureri dupa cap, amorțeli de brate, insuficiență respiratorie, migrene, dureri in șold(uri), amorțeli de picioare, hernie, protruzie de disc, tulburări de ținută- spate rotund, spate plat , scolioză, picior în valg, talpa plată, picior scobit etc.
Terapia manuală are ca scop:
-
Scoaterea durerii
-
Refacerea mobilității segmentare și globale
-
Prevenirea consecințelor asociate problemei
-
Întoarcerea la viața cotidiană normală și liberă de durere
Stresul este un factor des, daca nu cel mai predominant, întâlnit în diferite probleme de sănătate. Este de datoria terapeutului ca prin terapie manuală, dar și prin informarea corectă să elimine anumiți factori ai stresului. De aceea ne putem adresa la o ședință de terapie manuală chiar și în scop de prevenire a stresului și a urmărilor acestuia, luând în considerare viața socială de afară.
Foarte multe dureri de origine miofascială sunt confundate de pacienți cu probleme mai grave, iar deseori pacientul este orientat spre analize costisitoare, deși un examen clinic corect și minuțios ar fi îndeajuns pentru stabilirea diagnosticului . Respectiv tratamentul poate fi unul noninvaziv, precum terapia manuala sau alte terapii alternative care nu necesită implicare medicamentoasa. Deși în sindroame acute, analgeticele sunt de neînlocuit pentru un efect instant simptomatologic.
Efectele terapiei manuale sunt: eliminarea durerilor, ameliorarea amplitudinii de miscare, efecte vegetative de liniste si calm sau, invers, de stimulare vitala, creșterea capacității la efort, ameliorarea raspunsurilor neuromusculare si fiziologice, imbunatatirea circulatiei sangvine, eliminarea limfei, restabilirea sensibilitatii nervoase, aducerea stării de bine etc.